Välkommen till familjeföretaget sedan 1983
Två fysiska butiker och verkstäder
Komplett reservdelssortiment

Om din Kress robotgräsklippare störs av andra slingor, exempelvis från grannars robotgräsklippare, kan detta påverka robotens prestanda och navigation. Här är några steg du kan följa för att lösa problemet:

  1. Justera frekvensen på slingansignalen (om möjligt)
  • Vissa robotgräsklippare, inklusive Kress-modeller, har möjlighet att justera frekvensen på slingansignalen. Detta hjälper till att undvika störningar från närliggande slingor.
  • Kontrollera i din manual eller app (om tillgänglig) för att se om du kan ändra frekvensen på din Kress-robot. Vanligtvis finns det flera frekvenskanaler att välja mellan.
  1. Öka avståndet mellan slingorna
  • Försök att öka avståndet mellan din och din grannes begränsningskabel. Om slingorna ligger för nära varandra, kan signalerna korsa och orsaka störningar. Ett rekommenderat avstånd är 1–2 meter mellan slingorna.
  • Diskutera med din granne för att justera slingorna om det är möjligt. I vissa fall kan det hjälpa att flytta kablarna lite längre från varandra.
  1. Kontrollera slingkabelns installation
  • Se till att din slingkabel är korrekt installerad och att det inte finns några brott eller skador. En dåligt installerad kabel kan leda till signalproblem och göra roboten mer mottaglig för störningar.
  1. Följ den rekommenderade slinglayouten
  • Om du har en komplex trädgård kan du behöva följa rekommendationer för slinglayout som minskar risken för signalstörningar. Slingan bör ha tydliga hörn och inte vara för snävt placerad. Detta minimerar risken för att din robotgräsklippare ”tappar bort” sig vid gränserna.
  1. Använd en professionell installatör
  • Om problemet kvarstår trots dina försök att justera slingan och frekvensen, kan det vara värt att anlita en professionell installatör som kan optimera kabeldragningen och identifiera potentiella problem med signalstörningar.
  1. Kontakt med tillverkaren
  • Om inget av ovanstående hjälper, kontakta Kress support eller din återförsäljare. Det kan finnas specifika lösningar eller firmware-uppdateringar som kan hjälpa till att minska eller eliminera störningar.

Genom att följa dessa steg bör du kunna minska eller eliminera störningar från andra slingor och optimera din Kress robotgräsklippares prestanda.

Våra populära slingmaskiner!

facebook-inv twitter-inv

Ta del av nyheter och inspiration före alla andra. Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår dataskydds- och cookies policy.